|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


Tukar Font

Assalamualaikum & Salam satu Malaysia. Harini bored gilaks. So Vy buatlah tutor untuk diri sendiri. Font tu adalah sejenis tulisan. HAHA :D

1.  Dashbord --> Design --> Edit HTML

2.Tekan Ctrl + F serentak tau *ingat !


blockquote : .post blockquote {post footer : .post-footer {tulisan blog : .post-body {date header : .date-header {

3.And copy code macam dekat bawah nih tau. & kalau nak senang korang cari perkata " font " je macam Vy. Lagi senang.

font-family: Font Korang 
4.Korang letak lah font yang korang nak. Contoh macam kat bawah nih.

Arial.Courier.GeorgiaTimes.

5.Kalau korang nak cari jenis font dekat sini k ? SINILAH :p And macam mana nak ambek font . Kat SINI pulak . And semestinya korang nak tau size untuk font korang kann , so copy code kat bawah ni DIBAWAH code font-family: Font Korang. Takfaham ? macam nih la. 


font-family: Font Korang
font-size: Saiz font;

6.Kalau nak cantik and color color sikit copy code nih kat bawah font size okeyh!! Nak contoh gak , macam nih . 

font-family: Font Korang 

font-size: Saiz font;

font-color: #C12283

7.Andd last kalau nak ambik code color kat SINI k? andd GoodLuck.



No comments:

Post a Comment

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE