Always In Love wandas
Yumi Abdullah;

Tukar Font
Assalamualaikum & Salam satu Malaysia. Harini bored gilaks. So Vy buatlah tutor untuk diri sendiri. Font tu adalah sejenis tulisan. HAHA :D

1.  Dashbord --> Design --> Edit HTML

2.Tekan Ctrl + F serentak tau *ingat !


blockquote : .post blockquote {post footer : .post-footer {tulisan blog : .post-body {date header : .date-header {

3.And copy code macam dekat bawah nih tau. & kalau nak senang korang cari perkata " font " je macam Vy. Lagi senang.

font-family: Font Korang 
4.Korang letak lah font yang korang nak. Contoh macam kat bawah nih.

Arial.Courier.GeorgiaTimes.

5.Kalau korang nak cari jenis font dekat sini k ? SINILAH :p And macam mana nak ambek font . Kat SINI pulak . And semestinya korang nak tau size untuk font korang kann , so copy code kat bawah ni DIBAWAH code font-family: Font Korang. Takfaham ? macam nih la. 


font-family: Font Korang
font-size: Saiz font;

6.Kalau nak cantik and color color sikit copy code nih kat bawah font size okeyh!! Nak contoh gak , macam nih . 

font-family: Font Korang 

font-size: Saiz font;

font-color: #C12283

7.Andd last kalau nak ambik code color kat SINI k? andd GoodLuck.




Posted at 11:02 | 0 Comment InLove

---------------KumpulDuitRaya------------------
HelpI
helpII
helpIII
------------------------------------------------
say hai
Instagram
Navigation
About / Linkies
Tutorial / Tips
Islam / Kesihatan
Penjagaan / Perkahwinan
Entries


Si Memahami :)



BLogList

- END -