|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


Blogger: Liebster Award #1 #2 #3

Assalamualaikum wbt & Selamat Sejahtera . 

 

Liebster Award, Cik Adda ni ber-blogging dah 3 tahun mula dari 2011 sampai harini. Tapi harini Cik Adda join sebab ditag oleh GADIS MANIS ni :) thanks tag kita.

Syarat-2 : 

Mention the person who nominated you with a link to their blog
Answer 11 question asked
Nominate 11 other bloggers with a small following but with a lot of potential
Create 11 of your own question for them to answer
Notify your nominate



 Kita Jawab : 

1. Blog korang tentang apa . ?
-Blog Cik Adda, entahlah. Masih mencari identiti :)

2. Siapa pendorong korang dalam menghasilkan blog korang ?
-Diri sendiri, sebab asalnya masa buat mula-2 dulu untuk luah perasaan je. Sekrang dah jadi lain.

3. Apa pendapat korang tentang kahwin muda ?
- Bagus sangat. Syaitan pun menangis tau. Tapi kahwin muda banyak dugaan. Kesabaran adalah KUNCI UTAMA.

4. Pengalaman yang paling memalukan pernah korang alami ?
- Masa kena tolak dengan kawan-2, and jatuh kat tengah-2 dewan depan orang ramai. Malu sesangat !

5. Bila last korang bersenam ?
-3 bulan lepas kot. Mybee. haha

6. Ciri-ciri lelaki/wanita idaman ?
- Semestinya, baik. Penyabar. Setia. Ikhlas. Kuat iman & terima masa silam Cik Adda tanpa menyoal.

7. Lebih suka shopping online dok ngadap laptop or ke mall jalan2 penatkan kaki ?
- Shopping berjalan-jalanlah, sebab takreti shopping ONLINE laaa.

8. Korang lagi ramai kawan dari sekolah,kolej,tempat kerja or kawan sekampung/setaman ?
- Ramai dari kesemua tempat tapi dah lama takjumpa.

9. Jenis yang banyak mulut atau suka buat hal sendiri ?
- Banyak mulut kalau dah lama kenal. Pendiam & buat hal sendiri kalau takkenal.

10. Keluar gathering tapi masing-2 ngadap phone, korang rasa ?
- Korang memang MEMBOSANKAN ! Balik rumah la.

11. Pendapat dan kata-2 perangsang or nasihat bagi memajukan blog ini ?
- Pendapat rasanya pasal background awak. Sebab nampak macam penuh sangat sebab dia TRANSPARENT kan. Nasihat, nak naik susah. Tapi bila dah naik takmau sombong. :)

  __________

Kedua pulak, Cik Adda dah di tag oleh Blogger Zack :') thanks, terharu. Tsktsk . 

1. Nama gelaran atau timangan masa membesar?
- Kakak, & huda. Maklumlah anak sulungkan . 

2. Warna kegemaran anda?
- Biru & putih selamanya .

3. Makanan yang paling anda suka masak?
- Nasi Ayam, Ayam Masak Merah & Terung Masak Sos Tiram . 
4. Tempat percutian yang menarik bagi anda sama ada dalam atau luar negara?
- Bagi Cik Adda Langkawi, Pulau Tioman, Krabi & Korean. Wahh, sangat teringin sampai sana . 

5. Kenapa nak jadi blogger?
- Takpastilah, sebab dulu saja-saja belajar buat blog. Tup tup tup dah jadi blogger pulak . 

6. Ada sesuatu yang diinginkan tapi belum tercapai?
- Sangat teringin hidup dalam satu keluarga yang bahagia, menitik beratkan ilmu akhirat. 

7. Rancangan TV yang anda suka?
- Karton, Cerita Seram & Romantik. Takkesahlah janji ada pat-2 ni. Huuu ~
8. Penerbangan yang paling lama anda pernah terbang?
- Terbang ? Dalam mimpi kot. Sebab takdapat merasai lagi . Belum rezki .

9. Kebanyakan kawan-kawan blogger anda berasal dari mana?
- Sabah, Selangor & Kuala Lumpur .

10. Penyanyi dan pelakon yang anda minat?
- Entahlah, tak tahu .

11. Ucapan untuk saya?
- Semoga kehidupan awak dijalan yang diredhoi Allah didunia & akhirat.

ThanksZack.
________
 
& Cik Adda dah ditag oleh http://irsyahealthyhouse.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award.html thankyou.


Saya Jawab :)
Status anda sekarang
- Saya , tunang orang .
 
Jenama baju kegemaran anda
- Takde kot, sebab saya takkesah. Asalkan boleh pakai. 
 
Brand laptop anda.
- DELL

3 Buku yang selalu anda baca.
- Andai Itu Takdirnya , Edisi Tamar Jalis & Ammar :)

Nyatakan 3 tempat yang anda ingin pergi
- Mekah, Korea & Langkawi . 

Kereta idaman hati anda .
- Takde kot, Asalkan boleh naik. 

Saiz kasut anda.
- 5

Bila kali terakhir anda menonton wayang.
 - 2 minggu lepas .

Perkara paling lucu/ memalukan pernah terjadi pada anda
- Jatuh kat foyer sekolah. UHUK ! :'( 
 
Handphone anda sekarang.
- Galaxy Young, jerr . 
 
Apa tema kemerdekaan Malaysia pada tahun ini.
- Disini lahirnya sebuah Cinta


 
Soalan untuk anda : maaflah kalau takberminat :) 
1. Orang pertama & terakhir yang ada dihati anda ? 
2. Motif utama korang jadi blogger ? 
3. Bila kali pertama korang bercinta ?
4. Cita-2 kamu untuk menjadi seorang ? 
5.Kenapa korang letak domain korang macam tu ? 
cth : inlove-wanda.blogspot.com sebab fall in love with someone :) 
6. Kepentingan agama, bagi korang
7. Impian ? 
8. Pendapat korang tentang blog CIK ADDA ? 
9. Pandai memasak ? 
10. Bila nak mendirikan rumah tangga ke dah mendirikan rumah tangga bila ? 
11. Kalau ada anak, nama apa korang nak letak ? 
: Stress ? sorry yee bloger :')


MANGSA : maaf, saya tag awak :) maaf kalau awak taksuka. 


         

10 comments:

  1. Terima kasih sudi tag, dear..insyaAllah nanti saya join ya. ^___^

    Kena tolak dgn kawan..alahai kesiannya dah lah jatuh depan orang ramai, malu yang amat kan. Teringat kisah saya, tersalah naik eskalator..hehe.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih sudi tag, dear..insyaAllah nanti saya join ya. ^___^

    Kena tolak dgn kawan..alahai kesiannya dah lah jatuh depan orang ramai, malu yang amat kan. Teringat kisah saya, tersalah naik eskalator..hehe.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih sudi tag, dear..insyaAllah nanti saya join ya. ^___^

    Kena tolak dgn kawan..alahai kesiannya dah lah jatuh depan orang ramai, malu yang amat kan. Teringat kisah saya, tersalah naik eskalator..hehe.

    ReplyDelete
  4. tq tag..ada masa terluang nanti Za jawab..tq.. :)

    ReplyDelete
  5. kakak tag cik adda utk liebster award ^_^

    ReplyDelete
  6. heee thanx adda sudi jawab.. nanti prbetul balik background tu deh.. tp kite byk jugak persamaan kan?..

    ReplyDelete
  7. ala ciannye kena tolak..xpe mesti ramai jejaka yg tertumpu pd anda..heheheh

    ReplyDelete
  8. Lalalalala alamak kena tag.. nanti jawab ye ^^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jawab :D http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-8.html

      Delete

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE