|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A


Assalamualaikum w.b.t.
 
http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html 
click BANNER kalau nak join yee :) 

bermula pada hari ini, 30 September 2014 sehingga 14 October 2014. *Inshaallah 2minggu

HADIAH;

Top Referal : Novel [Karya Sendiri] x 1 by Alia Ali Ahmad
Perfume x 4 by Alia Ali Ahmad
Topup RM 5 x 2 by Nadya Shafiqa
Bloglist x 5 by Nadya Shafiqa
Review Blog x 2 by Nadya Shafiqa




GA kali ini melibatkan C  I N T A. Cik Adda akan berubah kepada Puan Adda, Jumaat minggu ni. Doakan Cik Adda bahagia dunia akhirat  #Aamiin .  


 


Untuk permulaan Cinta dalam diri.
Jangan berbohong dalam meluah CINTA ,
Itulah yang diajar dalam diri saya.

Dalam emosi cinta ,
Diri memilih untuk menilai CINTA.
Dalam kebahagiaan cinta,
Gelak tawa takmembuktikan bahagia  .
Dalam kesedihan cinta ,
Airmata belum cukup membuktikan kelukaan hati.

Sukarkan mentafsir cinta yang punyai 1001 makna,
Sukarkan mencari titik cinta bahagia yang nyata,
Sukarkan mencari gerangan yang sudi menerima titik silam kita,
Sukarkan melalui titik silam yang akan menghantui jalan cerita.


Luahan awak mengatakan sayalah Si Terindah yang kenali ,
Jika sayalah Si Terindah yang sebagaimana diungkapkan ,
Kenapa pula cuba menyelamat DIA dari saya …

Jangan kuatir tentang CINTA .
Sebab saya tahu Allah itu ADIL dalam menilai keikhlas.
Saya bukan Si Jenin yang anggankan impian yang tinggi ,
Saya juga bukan Si Pandir yang sering percaya kata-kata daripada manusia durja .  
Janji yang saya patrikan masih kekal terpatri disini ,
Dihati yang takmungkin mati ditelan tahun takmungkin mati ditelan zaman ,
Awak mungkin dah lupa setiap kata setiap janji yang awak ungkapkan ,
Saya takkan pernah lupa setiap bibit indah yang diluahkan antara kita …

&
Saya takperlukan ISTANA untuk mencipta bahagia,
Saya hanya perlukan awak sebagai PEMBIMBING saya,
Perkataan ISTERI adalah lebih elok dari perkataan KEKASIH.
TerimaKasih jadikan saya ISTERI awak,
Saya harap KESETIAAN menanti dalam perasaan CINTA yang wujud ,
Waktu juga tidak akan pernah mampu membantu mengubat luka ,
Rindu mengajar “ERTI KETABAHAN” menahan perasaan .




“ Kita boleh bercinta & mencintai seseorang. Dengan syarat tidak melebih cinta kita terhadap Allah s.w.t. , jika kita mencintai manusia melebihi Allah s.w.t disebabkan itu Allah s.w.t menarik semula nikmat bahagia. Jangan kata tidak diberi AMARAN. Bahkan kita sendiri terluka jika keluarga kita mencintai KEKASIH lebih dari KELUARGA  sendiri. Begitu juga Allah s.w.t. – NurShuhadaAbdullah”

SIPENAIP, 
10october, PuanAdda :) 

26 comments:

  1. tik tok tik toookk...
    heheheeh gud luck for da GA
    and untuk jumaat ni jugak bakal pn Adda...
    smoga semuanye dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. Wah wah wah... No 29 datang menerjah :)

    ReplyDelete
  3. Wahh 8 more days to go!
    Selamat menghitung hari..dan
    Selamat pengantin baru becoming Puan Adda..
    Semoga berkekalan hingga ke syurga...

    ReplyDelete
  4. ALhamdulillah...dah nak bertukar status yer...semoga dipermudahkan segalanya yer...
    selamat melayari alam baru...tak bole naughty2 sangat lagi tau...hihi

    ReplyDelete
  5. syahdu nya baca..
    good luck n all the best..
    BW dari segmen yang sama

    ReplyDelete
  6. bagus puisi dihasilkan
    selamat bersegmen

    ReplyDelete
  7. Good luck.. singgah + follow sini.. Jemput join segmen shawal ^^v KLIK >>> Segmen Jom Tingkatkan Follower

    ReplyDelete
  8. rajinya mengarang. all the best^_^

    ReplyDelete
  9. Moga berjaya yer... Dan selamat menempuhi alam rumah tangga ^_^

    ReplyDelete
  10. singgah dari segmen yang sama
    http://khudri2337.blogspot.com/2014/10/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html

    ReplyDelete
  11. Terbaik!
    Eh kalau nak kad kahwin buleh ke? Nk gi kenduri.
    *Tetiba je kan. dah la tak kenal*
    Errr hihi

    ReplyDelete
  12. Saya dah follow awak. Jangan lupa follow back ya :)

    ReplyDelete
  13. err. selamat pengantin baru semoga kekal ke jannah :)

    goodluck! thanks join dan support ~ meh semak dan blogwalk --- SINI

    ReplyDelete
  14. Wahhhh...congrats Puan Adda to be!
    Semoga majlis berjalan lancar dan dipermudahkan semuanya yer (^^,)
    Good Luck (^^,)

    ReplyDelete
  15. Terima kasih kerana singgah di my blog my stori.
    Mrs. A doakan semoga dipermudahkan segala urusan perkahwinan.
    Selamat menempuh alam rumahtangga dan semoga berbahagia hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  16. singgah dari segmen yang sama :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/10/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html

    ReplyDelete
  17. Assalamulaikum....singgah dari segmen yang sama :) http://cikash.blogspot.com/2014/10/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum...
    singah dari segmen yang sama :) , good luck...n done follow
    http://www.ayienawi.blogspot.com/2014/10/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na_11.html

    ReplyDelete
  19. Waa.. tahniah ye.. semoga bahagia selalu ^^ Singgah sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  20. Tahniah ye :D Semoga bahagia sentiasa.. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  21. goodluck yer...kite join jugak ni...terima kasih sudi dtg blog kite...dah join giveaway paris kite belum? jemputlah join yer... :D

    ReplyDelete
  22. singgah sini
    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html

    ReplyDelete

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE