|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


Pengalaman Perbezaan Berdepan Ex Perempuan & Lelaki

Assalamualaikum wbt  ,

 
just photo .

Tetiba rindu. Ni semua cerita sebelum Adda jadi isteri dia.Tengok tajuk je dah kelakan, hehehe. Panjanglah pulop tajuknya. Kan, sorry. Tapi kan kan kan ada ke sudi nak jengguk baca. Takpelah, kita nak luah juga. Biarlah awak nak kata kita ni SS ( Syoik Sendiri ). Wuuuuu :’( . Adda dah bercinta dengan suami lamaaaaa , sejak ada tingkatan 5 . Bagi budak budak macam Adda kira lama lah tu kann. Ehh ehh. Macam macam ragam bila melayan karenah Ex Adda & Ex Suami. Bagi Adda perbezaan antara Ex lelaki & Ex perempuan sangat berbeza. Perangai memasing macam haram bila diri sendiri takboleh terima yang ex dia dah ada orang lain.

Ex Adda .
Ni Lelaki . Takkan perempuan pulop kan.

Masa baru-baru Adda cintan denga suami. Ex yang 1st penah datang merayu-2 mintak get back balik. Konon-2nya tak jumpa dah gadis macam Adda ni. Haha, melawak kuat sangat. Tapi memanglah takkan jumpa, semua perempuan yang Allah ciptakan berlainan.
Ada yang mungkin seiras, tapi .. takkan pernah sama .. kan .. Setiap perempuankan Allah cipta LIMITED EDITION .. betui kaa Adda eja. Hentam sajalah labuu …

Bagi Adda Ex lelaki senang nak handle. Walau dia kacau kita dalam mesej, asik call merayu dia takpernah kacau pasangan Adda. Kalau jumpa depan-depan pun dorang buat-buat tak kenal. Pastu lelama dia letih dia blaaaaa. Dan dia respect Suami Adda.Tapi Adda ada sorang Ex yang pelik, nama HANSOME muka JANTAN. Tapi MULUT dan PERANGAI macam orang-orang tua KAMPUNG. Duk jaja cerita sana sini memburukkan Adda. Belakang citer pulak, asik cuba call Adda. Tak ke pelik kejadian Allah yang sorang tu.

Ex Suami .
Ni Perempuan .

Selepas setahun lebih Adda duk cintan dengan suami. Suami pun dah bawak Adda balik kampong jumpa mak dia. Dengannnnnn tiba tiba ... Ex Suami datang.. Siap mesej kat facebok bagi number.. dia kata kalau boring bolehlah continue .. Continue ? Ayah dia. Haha. Adda add dia, terus takmesej dah. & kesian dia. Dia jadi lesbians. Yang sorang lagi ni. Lagi lahhh kelakaaaaaar perangai dia. Adda memang tak sangka wujudnya perempuan perasaan baguih taktahu malu macam dia. Hahaha. Sakit hati memanglah, tapi mengenangkan perangai dia yang macam baguih tu buat Adda gelak setiap kali teringat.
Suami pun satu, konon konon takut rahsia dia bocor dia duk kata. Perempuan tu adik dia, sebab muka dia dengan suami SEIRAS. Adda pun percayalah, biasalah kita ni kekadang bodoh juga. Percaya butaaaaaaaaaa macam tu je kan. Sampailah one days Ex suami tu add Adda kat Fb. Siap komen gambar Adda. Cakap “ Comelnya” . Adda pun reply “thanks”. Muka suami pucat sangat time tu, Adda siap Tanya dia. Tanak jumpa wan(SuamiAdda) ke.
Dia reply “Nak, tapi abang wan macam mengelak nak jumpa winie. Winie nak sangat jumopa dia” . Cewahh , ayat diaaa cunnnnnn punyaa. Last-2 dia bagitahu yang perempuan tu Ex dia bukan adik dia. Adda apa lagi, BANJIRlahhhhh oiiii. Gadiskannn ! Hehehe .

Dia siap kata Suami Adda duk tergila-gilakan dia. Sebab tu dia cari. Dia takut ExBf (SuamiAdda) mati bunuh diri. Apa lagi, Adda sakanlah gelakkan suami. Adda ke nak bunuh diri. Suami sampai merayu-2 kata perempuan tu Penipu. Adda dah kena tipu sekali takkan nak percayakan. Last-2 Adda stalker fb suami. Benda yang palin takboleh blah. Dia mesg Adda lain. Dia msg Suami lain, dia kata dirindu lah apa la, inilah, itulah. 

Pastu Adda reply msg dia “antara Adda dengan Wan tak ada rahsia. Dia baca fb Adda. Adda baca apa yang winie hantar” sampai harini . Diblock Adda & buat Fb baru. Tapi Adda still stalker dia. Dia perempuan yang merbahaya. Kan. Adda cuma pelik yang masih wujud perempuan yang pelik macam dia. 

: Bahagialah awak wini. Berhentilah merosakkan hubungan orang lain. Adda tahu bukan hanya Adda. Tapi kekawan awak sendiri pun awak buat macam tu. Berubahlah sayang. Adda doakan awak bahagia dunia akhirat bersama bakal suami awak Ammar' : 



5 comments:

  1. semoga wini cepat2 berubah...kuatkan semangat yer adda...anggaplah ianya ujian untuk menguatkan ikatan kasih sayang adda dan suami...semoga adda dan suami berbahagia hingga ke Jannah...aamiin

    ReplyDelete
  2. lama tu berapa lama dah bercinta dengan suami? =)
    ni mesti glamer time tu
    tu yang ex memasing kejar memanjang =)

    saya pula en suamilah cinta pertama dan akhir, cehwah ayat!
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  3. @mama amir : In Sha Allah, cerita dah lama. Tapi masih teringat kepelikkan dia sebagai seorang perempuan. Aamiin, thanks mama.

    @yana yani : 5tahun. taklah sangat. Tapi biasa lah, dah nama EX . Mane ley tgok kebahagiaan Ex dia kann. Huuu, bestt la jdi Yanaaa . Untung Suamii .

    ReplyDelete
  4. BW di sini ...
    Semoga Allah melindungi & merahmati Adda sekeluarga ..

    ReplyDelete
  5. Bnykkn b'sabar, mslh pun dh slsi jgn ex2 korang dtg balik sudahlah....^__^

    ReplyDelete

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE