|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


Aku. Mom to be. Yeah ! but ...

Assalamualaikum wbt ,



1 June 2015 | Buat buku pink kat klinik kerajaan. Macam ibu-2 yang lain. Check up semua. Yang paling best macam SCAN. Bestttttttttt sesangat. Rasa macam nak meraung nak jerit-2 bagi tahu orang dalam perut ni ada baby Allah bagi. Heeeeee ~~ tapi simpan. Eleh, pepoyo padahal orang lain dah berapa kali beranak kan. Dan .... Dan hari bergerak macam biasa.

7 June 2015 | Pengalaman pertama, Ingatkan sakit perut macam segugut tu perkara biasa masa mengandung anak sulung. Sakit macam piyod , macam segugut. Sampai kaki kena letak tinggilah sebab terlampau sakit. Padahal nurse & doctor dah pehshannnn " Puan, kalau sakit terus pergi ke hospital ye" Ceh, puan sangat. Ehhhh. Dan disebabkan sakit sampai takhinggat & takterfikir langsung. Sheabab ! 2 July ada check up lagi jadi abaikan ....

10 June 2015 / 04:00 am | Macam biasa ibu mengandung ni kuat kencing. Sampai krem kaki pergi toilet, sampai rasa nak buat sebijik jamban kat bilik. Jadi dalam pukul 4:00 am pergi kencing macam biasa. Masa tu kencing macam biasalahkan. Cuma lepas 5 minit kencing tu perut tetiba krem & panas je. Pelik tapi macam biasalah sebab diri ini terlalu degil abaikan. & For info kita kincin takflust sebab penah bleeding sebelum tahu diri kita preggy.

 06:30 am | Kita go to toilet lagi. Tetiba ada darah macam kantung janin. Masa tu takfikir apa. Menangis & terus kejut Husband bangun dalam mamai dia tu. Cian dia. Dia pergilah tengok , masa tu dia dah macam FRUST. Kita ni apa lagi menangis tersedu-2 lah kan. Ingatkan baby.  Sebab masing-2 pengalaman pertama. Ibu bangun terus suruh pergi hospital.

07:15 am | Siap-2 semua, dah takingat nak gosok gigi ke. Mandi ke. Basuh muka ke. Terus tunggu kat kat motor. Masa tu dah wek wek wek, dengan muntah hijau. Pahitnya. Mungkin dia nak bagitahu dia masih ada kat dalam. Allah jelah yang tahu. Dengan risaunya. Sampai klinik kerajaan. Tunggu  punya tunggu sampai rasa nak pengsan. Last ajak Husband pergi Hosital Ampang. Daftar guna buku pink. Dan tunggu kat ruang menunggu. Nasib nurse baik. Tenang sikit hati ni.

08:30 am | Barulah naik atas check up. Doktor bising itu ini. Dan lupa bawak kantung. Doktor tanya itu ini. Rupanya itu Kembar tak jadi. Dia takmampu bertahan hidup. Jadi dia gugurlah dari rahim kita. Huu ~ sedih. Sebab kita taktahu. Cuma dalam kantung tu kosong. Sebab dia takmampu bertahan hidupkan. Sedih sesangat. Tapi masih ada baby dalam rahim ni perlu dijaga. Dan dia bagi ubat kuatkan rahim lepas dia belek-2 kita.

18 June 2015 | Beberapa hari lepas kantung gugur. Baru teringat. Masa check up kat klinik kerajaan. Doktor tu scan-2 dia cakap. " Eh, mana satu ni.Oh kecil lagi.Baru 8 minggu" masa ni kita perasan sangat ada dua kantung cuma lagi satu kosong. Masa tu mungkin dia doktor baru & kita sendiri ibu muda. Yang taktahu apa-apa.



Dia macam ni. Cuma dalam dia KOSONG. 
Ni Sumber GOOGLE ye. 


Nasihat kita | Jaga makan semua. Jaga kesihatan. Kalau sakit terus pergi hospital. Jangan degil ye. Morning. Selamat Berpuasa.


13 comments:

  1. first pregnant mmg kena jaga bebtul dik. makan pun kena jaga awal-awal ni. jaga diri ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha allah kak. TerimaKasih sudi singgah yee.

      Delete
  2. kembo ye? xpelah xde rezeki, aslkan masih ad lg sorg dlm tu.jaga elok2..tahniah

    ReplyDelete
  3. kali ni jaga betul2 tau.. rasa macam sakit lain macam pergi klinik check..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha allah .. :) TerimaKasih :)

      Delete
  4. suspen akak membaca..syukur baby masih selamat..jg kesihatan baik2 ya..jgn angkat benda2 berat..kalau boleh posa dlu tuuuut..kikiki..lepas 4bulan inshaAllah dah stabil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun suspen kak. Terimakasih atas nasihat kak. Hehe , doktor pun pesan gitu.. Heee .. thanks kak .. Salam Ramadhan ..

      Delete
  5. Ya allah.. Moga dipermudahkan yer.. Semoga dpt zuriat yg soleh..
    Ooo dkt je la area kita ye. Hospital ampng..
    Salam ramadhan dn salam perkenalan..

    Blogwalking Sini..
    Jombaca artikel baru saya
    Biskut Semperit Sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah , aamiin aamiin semoga allah permudahkan segalanya ..
      TerimaKasih blogger .. Salam Ramadhan ..

      Delete
  6. alhamdulillah,,,tc yee..tahniah !

    ReplyDelete

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE