|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


TUTORIAL : Favicon (cute-cute)

Assalamualaikum wbt ,
& hari ini juga nak buat tuto Favicon. Yang cute macam diabawah ini lah . Sebelum tu Click Sini Dulu


1. Nampak tak gambar monkey kat GlitterGraphics tui. Yang Cik Wanda punya belum ditukar. Kalau tukar dia cute-cute lah nanti. 


2) Template > Edit HTML 

3) Tekan CTRL+F/F3, search code ni.

</head>

4) Kalau dah jumpa bagus lah kan. Kalau tak jumpa " No comment" sebab Cik Wanda buat menjadi . Then, copy code bawah ni dan pastekan kat SEBELAH code yang korang cari tadi tu. 

<link href='URL PICTURE' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

------------------------------------

Second : 

Cara paling mudah. 

1.Layout > Favicon >Edit > Upload 
2.Save ! 



http://dl3.glitter-graphics.net/pub/438/438913bobb7ij56v.gif

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/718/718655qk583suwf9.gif

http://dl6.glitter-graphics.net/pub/683/683156k6a7w9s3pn.gif

http://dl.glitter-graphics.net/pub/1009/1009251ay1ofee7km.gif

http://dl7.glitter-graphics.net/pub/558/558167tuj26n9jvj.gif

http://dl.glitter-graphics.net/pub/683/683161uzgzs19say.gif

http://dl10.glitter-graphics.net/pub/575/575280tvjrzkx7ho.gif


YangMencuba,
CikWanda 

1 comment:

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE