|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


TUTORIAL : Transparent header mengunakan photoscape

Assalamualaikum wbt , Today nak buat tuto melibatkan transparent header. Benda mcam ni dah banyak kali kena repeat setiap kali nak buat header baru. Prob Prob -,-. So nak buat tuto untuk diri sendiri senang nak carikan. Uhuk, Okay, Lets ..

-Sebelum tu Click Sini Dulu

1.Save header dibawah ni. Save je okay. Jangan risau. Besar dia standert header.




2. Dah save, bukak photoscape. Dan cari gambar yang korang save tadi. Pastu korang buatlah mcam biasa korang buat. Dan kalau korang nak letak doodle. PASTIkan doodle tu TRANSPARENT okay ? 
Contoh. *


3.Kalau dah siap save macam biasa. Kalau nak ambik header diATAS. Credit please. :)

CikWanda

No comments:

Post a Comment

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE