|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click Here


Persiapan perkahwinan (Help Me)

Assalamualaikum ..
 
 
Hari ni Cik Wanda nak mintak pendapat korang dan nak share pengalaman sikit lah. Padahal Blogger lain pun dah share kan. Saja nak share sesetengah part pengalaman-2 hidup sendiri selagi masih bergelar manusia ni kan. Ayat pepoyo je kan.

Cik Wanda sebenarnya baru bertukar status dari biasa ke hampir luarbiasa, belum luarbiasa lagi ehh hee. Dalam hidup ni macam-2 kita kena lalui dari takde , baby , kanak-2 , remaja , dewasa dan tua. Huh ~ baru terasa singkat lagi Cik Wanda hidup kat sini. Tapi dengan pengalaman yang kita lalui buat sesetengah orang rasa diri sendiri hebat. HUH ! menyampah ~~

Masa bertunang dulu Cik Wanda taktahu pun ada yang baik hati masuk meminang diri yang serba serbi kureng ni, cewaahh ~~ Haa , baru lagi bergelar tunang tapi rasa macam-macam benda kena hadap. Nak kerja ibu pulak takbagi. Macam-macam lahh . Nak beli barang sendiri guano kalau tak hado MONEY kan.


haaa , sekarang nak pergi ke frasa isteri orang pulak. Nak tempah dewan , nak tempah katering, nak cari baju nikah. Tapi macam-macam tempat Cik Wanda survey tapi .. ada tapi lagi , hehhehehehe rambang mata oiii bab-2 nak mencari baju nikah tu. Sebenarnya diri ni taksedia nak bawa status tu. And lagi satu Cik Wanda ni bukannya kurus or chubby tapi GEMUK. Bayangkanlah si GEMUK ni nak cari warna yang sesuai dengan badan yang sebegini. haaaaa , uwaaa. 

Tolonglah Cik Wanda ni , suggest tempat-2 yang menarik and list-2 persediaan perkahwinan. Bagilah kat Cik Wanda ehh. Pleaseee ~~ Merayu ni .

Yang Merayu,
NurShuhada.

 
 
 

4 comments:

  1. masa buat persiapan wedding dulu mmg pening..huhu

    ReplyDelete
  2. salam kenalan..

    saya balas kunjungan ke sini..done follow awak..

    ReplyDelete
  3. Eh.. nak kawen eh. Tahniah ^^

    ReplyDelete
  4. -tula , ni pun taktahu nak mula dari apa @CikguNorazimah

    -terima kasih @BbwanaAdienia :)

    -aah , TerimaKasih :) @YunSing

    ReplyDelete

TerimaKasih sebab sudi meluah rasa :
Adda hargaii :) walau adda takreply kadang-kadang..
Do Money Click HERE