|CheckList WalimatuUrus|

Asssalamualaikum, Hello, Bonjour, Annyeonghaseo, & Konnichiwa! . And follow Me if you like My blog. Leave your footprint on My chatbox ^^ & Hate My blog? Please, click H E R E


10 BUAH-BUAHAN UNTUK ANTI-PENUAAN

Assalamualaikum wbt ,
Today nak share pasal benda melibatkan penuaan. Susahlah nak cakap benda-benda gini. Kadang bukan kita segaja takjaga. Tapi banyak lagi benda-benda lain kita kena fikirkan. Tapi kali ni melibatkan buah-buahan. Jom kita makan. Ehh, Tunggu lepas Azan Maghrib yeaa :) :* Sebelum tu Click Sini Dulu1) Kiwi - Antioksidan yang hadir dalam buah kiwi membantu mengekalkan kulit dan melambatkan pembentukan kedutan, dan mengembalikan kecantikan. Vitamin C dan E adalah anti-oksida yang membantu kulit daripada serangan radikal bebas. Pencegahan dari anti-penuaan dan kulit yang sihat dicapai kerana meminimumkan pengoksidaan photosensitive dan pendedahan kepada sinaran ultra-ungu yang berbahaya.

2) Pomegranate - Delima yang diperkaya dengan pelbagai vitamin dan mineral seperti fosforus, riboflavin dan lain-lain, membantu dalam menghasilkan kulit yang cantik. Ekstrak membekalkan nutrisi kepada sel-sel fibrocast dan ini merembeskan lagi elastin, kolagen dan lain-lain membantu rembesan dalam mengetatkan kulit dan fleksibiliti. Ekstrak buah-buahan meningkatkan fungsi sel-sel kulit ke tahap yang hebat.

3) Tembikai – Tembikai mengandungi vitamin penting anti-oksida seperti vitamin A, vitamin-B dan vitamin-C yang membekalkan nilai pemakanan yang besar dan menghalang kulit daripada kedutan berbahaya atau perubahan warna.

4) Avokado - Kompleks vitamin B dan E yang terdapat di dalam avokado memberi khasiat lengkap untuk kulit. Vitamin E membantu dalam menggalakkan kulit yang sihat dan kalium mengekalkan paras air yang betul dalam badan. Glutation meningkatkan tahap imuniti dan juga membantu dalam proses anti-penuaan.

5) Manggis - Xanthone sebatian terdapat dalam buah manggis, menyediakan nilai pemakanan sihat untuk badan anda. Anti-oksidan seperti catechin hadir dalam buah-buahan dan tertumpu dengan vitamin C, membantu dalam mencapai kulit licin berseri.

6) Betik – Betik membantu dalam mencapai kulit yang baik dan kulit anti-kedut. Betik tertumpu dengan vitamin A, E dan C, yang membersihkan kulit dan memberikan khasiat yang betul kepada kulit. Promosi pembaharuan kulit, peningkatan dalam sel-sel dan pengelupasan berlaku kerana enzim papain.

7) Epal – Sebatian organik dan enzim dalam epal membantu dalam mengurangkan lemak dan mengekalkan tahap air. Akibat pengumpulan lebih tinggi daripada air, kulit kelihatan segar dan sihat. Cuka epal dicairkan membantu dalam peraturan yang betul tahap pH.

8) Pisang - Vitamin C dan B6 membantu dalam mengawal keanjalan kulit dan kepaduan. Proses penuaan pra-matang boleh dielakkan disebabkan oleh ekstrak dan pelbagai antioksidan di dalam buah ini. Pisang membantu dalam melindungi kulit dari kemusnahan dan menyediakan penghidratan.

9) Beri - Beri tertumpu dengan antioksidan dan vitamin C, yang membantu untuk membentuk dan membuat kolagen yang lebih kukuh daripada sebelumnya. Kolagen ini membantu dalam mengurangkan kedutan dan perubahan warna kulit.

10) Anggur - Vitamin C di dalam buah anggur membantu untuk melawan terhadap sinaran ultra-ungu berbahaya dan pelbagai anti-oksida melawan radikal bebas.

No comments:

Blog Archive

Copyright © 2011 AddaAbdullah - All Rights Reserved - Template by Adda Abdullah